Aankoop

Een woning kopen.

Iedere dag, iedere situatie weer anders. Elke woning vraagt om een eigen benadering, elke cliënt om unieke aandacht. Inleven, matchen, mensen bewust maken.

Niets is zo persoonlijk als het kopen van een huis! Daarom willen wij, om u zo goed mogelijk te adviseren, vooraf zoveel mogelijk van u weten. Waar wilt u wonen? Waar moet uw woning minimaal aan voldoen? In welke prijsklasse zoekt u een woning? Maar ook: wat zijn uw toekomstplannen? Waaruit bestaat voor u het ultieme woongenot? Al uw wensen en eisen verenigen we in een zoekopdracht-op-maat. Daarmee maken we een eerste selectie uit het bestaande woningbestand.

Elke ochtend ontvangt u het meest recente huizenaanbod dat aansluit bij uw woonwensen. Zelfs woningen die binnenkort op de markt komen, bieden wij u aan. Heeft u interesse, dan maken we direct een afspraak om de woning samen te bezichtigen. Terwijl u in gedachten de kamers aan het inrichten bent, bekijkt de makelaar de woning met heel andere ogen.

Met een deskundige blik wordt onder andere gekeken naar zaken als bouwkundige staat, achterstallig onderhoud en bijbehorende kosten, courantheid, waarde van het huis, voorzieningen en bestemmingsplannen, fundering, milieuproblematiek en eventueel de vermogenspositie van de Vereniging van Eigenaren.

Ja, hier wil ik wonen! 

De prijs van een woning is afhankelijk van een groot aantal factoren. Als beëdigd/gecertificeerd taxateur kan Michiel van Maanen Makelaardij u een objectief advies geven over de juiste prijs. Overweegt u een bod uit te brengen? Dan start Michiel van Maanen Makelaardij namens u de aankooponderhandelingen, een spel dat wij tot in de finesses beheersen. Daarbij komen onderwerpen als oplevering, roerende zaken en ontbindende voorwaarden (financiering, verkoop eigen woning, bouwkundige keuring) aan de orde. De koopakte, die na overeenstemming wordt opgemaakt, controleren wij zorgvuldig.

Na de ondertekening door beide partijen, draagt Michiel van Maanen Makelaardij zorg voor de afhandeling bij de notaris.

Nu komt het aan op het op tijd rond krijgen van de financiering. Michiel van Maanen Makelaardij kan u hierin adviseren. Bijvoorbeeld bij de aanvraag van een hypotheek. Hiervoor is een taxatierapport van een onafhankelijke makelaar nodig.

Is de financiering rond en vormen eventuele andere ontbindende voorwaarden geen obstakels meer? Gefeliciteerd! Dan vindt op de afgesproken datum eerst een inspectie van uw toekomstige woning plaats en vervolgens de overdracht bij de notaris.

Heeft u na de overdracht nog vragen, bijvoorbeeld over bouwkundige zaken of welke architect u het beste kunt benaderen?

Voor al deze zaken bent u van harte welkom.

“Very efficient and friendly service. Knowledgable and well informed on house values and markets.
I will definitely recommend MvM to friends.

De heer Klerk
(beoordeelt Michiel van Maanen Makelaardij met een 9,5)

Een mooi huis gezien? 

Graag helpen we u met de aankoop.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!